ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 21/11/2012

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου, ο Σύλλογος των δασκάλων «Έλλη Αλεξίου» και τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων του δήμου Περιστερίου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών για το ζήτημα της υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη του προεδρείου της Ένωσης, εκπρόσωπο του συλλόγου «Έλλης Αλεξίου» και εκπροσώπους Δ.Σ. συλλόγων γονέων, συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών  κ. Στυλιανίδη,  κ. Ανδρεάδη.

Από την μεριά μας παρουσιάσαμε τα έντονα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα σε όλα τα σχολεία λόγω της μεγάλης περικοπής που έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια στα κονδύλια που προβλέπονται για την χρηματοδότηση των σχολείων.
Με την μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, με απλήρωτους, σε πολλά σχολεία, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κ.ά.) και ενόψει του χειμώνα που έρχεται πολλά σχολεία κινδυνεύουν να μην μπορούν να λειτουργήσουν.
Εκθέσαμε στον κ. Ανδρεάδη τις θέσεις μας, ότι πετρέλαιο, φυσικό αέριο και λογαριασμοί των   ΔΕΚΟ, πρέπει να παρέχονται στα σχολεία χωρίς φόρους και ΦΠΑ.
Ζητήσαμε να δοθεί άμεσα συμπληρωματική επιχορήγηση μιας και η τρίτη δόση που ήταν άγνωστο πριν λίγες μέρες πότε θα δοθεί, δίνεται αυτές τις μέρες και μέχρι τον άλλο μήνα που λήγει το έτος, να δοθεί και η τέταρτη δόση ώστε να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς μερικές άμεσες ανάγκες των σχολείων, όπως είναι η θέρμανση σε όλα τα σχολεία.
Η απάντηση του διευθυντή του υπουργού ήταν ότι το υπουργείο είναι απλά ο μεταφορέας και ο διαχειριστής των χρημάτων που δίνονται από το υπουργείο Οικονομικών για συγκεκριμένες δράσεις του υπουργείου.
Για το τρέχον έτος δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για συμπληρωματική έκτακτη επιχορήγηση. Με το νέο έτος μας είπε ότι ενδεχομένως αυτό μπορεί να συμβεί αν η κατάσταση είναι εκρηκτική στα σχολεία, μεταφέροντας χρήματα από άλλες δράσεις, για την θέρμανση στα σχολεία.
Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ζητηθεί η έκτακτη επιχορήγηση επισήμως από τον δήμο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα στα σχολεία της πόλης του.
Όσον αφορά την τέταρτη δόση μας είπε ότι θα επιδιωχθεί να προχωρήσουν οι προεργασίες ώστε στο τέλος του χρόνου να είναι δυνατή η εκταμίευσή της.
Τέλος όσον αφορά την πληρωμή του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των λογαριασμών των ΔΕΚΟ από τα σχολεία χωρίς την επιβάρυνση των φόρων και του ΦΠΑ μας παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών.
Η Ένωση Γονέων Περιστερίου, με τους συλλόγους Γονέων και όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές θα συνεχίσει την αγωνιστική της δράση για ανθρώπινες συνθήκες λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, χωρίς εκπαιδευτικά κενά, χωρίς συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολείων, χωρίς συμπτήξεις τμημάτων και χωρίς άλλες περικοπές για την δημόσια Παιδεία και κατά ευφημισμό Δωρεάν.