ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


           Την Τρίτη 5-2-2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης σύσκεψη με το Δ.Σ. της Ένωσης , τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Έλλη Αλεξίου» και τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων στα σχολεία των οποίων έχουμε εκπαιδευτικά κενά. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την μη αναπλήρωση των εκπαιδευτικών κενών είναι εκρηκτικά τόσο για τα παιδιά και το σχολείο όπου αυτά τα κενά έχουν προκύψει, όσο και για τις οικογένειές τους.
   
Ειδικότερα με την έλλειψη νηπιαγωγών στα τμήματα του ολοήμερου τριών τουλάχιστον σήμερα νηπιαγωγείων ( 9ο , 30ο, 38ο) οι εργαζόμενοι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση, με τον κίνδυνο, ή το παιδί τους να μείνει στο δρόμο ή να χάσουν τη δουλειά τους στους σημερινούς πολύ δύσκολους καιρούς της ανεργίας και των απολύσεων.
   
Στα Δημοτικά Σχολεία με τα εκπαιδευτικά κενά, έχουμε τμήματα όπου δεν υπάρχει δάσκαλος  για να γίνει μάθημα ή να γίνεται σύντμηση  τμημάτων παραβιάζοντας το νόμο και στοιβάζοντας σε κάθε τμήμα μαθητές πολύ περισσότερους από τους 25 που προβλέπει η νομοθεσία για τα δημοτικά σχολεία. Ίδια προβλήματα με κενές ώρες έχουμε και σε άλλα πολύ περισσότερα δημοτικά με έλλειψη ειδικοτήτων (ξένης γλώσσας, δεύτερης ξένης γλώσσας, πληροφορικής, εικαστικών)  καθώς και αρκετά κενά σε πολλά γυμνάσια και λύκεια και ιδίως σε κύρια μαθήματα όπως σε μαθηματικά, φιλολογικά, φυσική, βιολογία κλπ.
   
Πέραν των εκπαιδευτικών κενών που είναι σήμερα εντονότατα στα παραπάνω σχολεία, έχουμε σε όλα τα σχολεία και άλλα πολλά προβλήματα, που είναι εκρηκτικά για την κάθε σχολική μονάδα, όπως είναι η αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες τους ( θέρμανση, λογαριασμοί  ΔΕΚΟ, καθαριότητα, χαρτική ύλη κλπ. ) λόγω της τεράστιας περικοπής της χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια, προβλήματα ασφάλειας των σχολικών μονάδων με τις συνεχείς διαρρήξεις και τις καταστροφές που γίνονται στις ήδη ανεπαρκείς υλικοτεχνικές υποδομές και τα άλλα μέσα που έχει το κάθε σχολείο καθώς και στην έλλειψη συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων λόγω της παντελούς περικοπής της χρηματοδότησης σε αυτόν τον τομέα και πολλά άλλα επιμέρους ιδιαίτερα προβλήματα στη κάθε σχολική μονάδα.
   
Με όλα τα παραπάνω προβλήματα που είναι αποτέλεσμα της σκληρής  πολιτικής της κυβέρνησης και με αιχμή τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από τα εκπαιδευτικά κενά σε αυτά τα σχολεία σήμερα και στα υπόλοιπα πιθανόν αύριο και αφού εξαντλήσαμε τις παρεμβάσεις μας στις Διευθύνσεις  Α’βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Περιφερείας Αττικής και με την ομόφωνη απόφαση όλων των παρευρισκομένων γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών στη Σύσκεψη καλούμε όλους τους γονείς απ’ όλα τα σχολεία του Περιστερίου όλων των βαθμίδων και τους εκπαιδευτικούς σε κοινή αγωνιστική κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο παιδείας στο Μαρούσι (στάση Νεραντζιώτισσα με τον ηλεκτρικό) την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12:00 μ.μ. για να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε:

1)      Να καλυφθούν άμεσα όλα τα εκπαιδευτικά κενά σε νηπιαγωγούς δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία της περιοχής μας ( Περιστέρι).
2)      Να επανέλθει η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων στα προ τετραετίας επίπεδα και άμεσα να καταβληθεί συμπληρωματικό κονδύλι για να αντιμετωπιστούν οι πιεστικές, καθημερινές, λειτουργικές ανάγκες τους.
3)      Να σταματήσει κάθε συγχώνευση-υποβάθμιση  σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα και η σύντμηση τμημάτων στα σχολεία που παραβιάζει και την υπάρχουσα νομοθεσία.
4)      Την κάλυψη των αναγκών των σχολείων με δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα νερό και τηλέφωνο.
5)      Να εξασφαλιστούν σύγχρονες κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές και να δοθούν κονδύλια για τη συντήρηση των ήδη υπαρχουσών ( επαναχορήγηση  μέσω ΣΑΤΑ) καθώς και να διασφαλιστούν από διαρρήξεις, φθορές και καταστροφές που δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έχει γίνει συχνό φαινόμενο σε όλο και περισσότερα σχολεία.

            Απέναντι σε αυτά τα προβλήματα και την εγκατάλειψη που βιώνουμε, μπορούμε με ενότητα, αλληλεγγύη και συντονισμένο αγώνα να παλέψουμε για ένα πραγματικά ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ για όλα τα παιδιά. Γιατί η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση είναι καθήκον και υποχρέωση της πολιτείας, όπως και η μόρφωση των μαθητών που είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ  πρέπει να παρέχεται ισότιμα και δωρεάν από την πολιτεία για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις

.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΩΡΑ 12:00 ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
 








                                      
                           Για  την  Ένωση  Γονέων

Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
                           Γ. Κουτσιμπογιώργος                                                                  Κ. Λεμπέσης