ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 28/5/2013, τα μέλη του Δ.Σ. της  Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου είχαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου μας κ. Θεόδωρο Αρβανίτη.
Συζητήθηκαν, όλα τα θέματα που απασχολούν τον σχολικό χώρο στην περιοχή ευθύνης της Ένωσης, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας να τονίζει:
ü  Υπάρχει μόνον προφορική δέσμευση (για την δεδομένη χρονική στιγμή) από τους προϊσταμένους Π.Ε. και Δ.Ε. εκπ/σης Γ΄Αθήνας ότι δεν θα γίνουν συγχωνεύσεις σχολείων στο Περιστέρι ενώ δεν συζητάει καν οποιαδήποτε πρόταση για ανταλλαγή έδρας μεταξύ 3ου ΓΕΛ και 1ου ΕΠΑΛ που ζητά η Δ.Ε. εκπ/σης Γ΄Αθήνας.
ü  Το 28ο Δημοτικό Σχολείο λειτουργεί με ευθύνη του δημάρχου, ενώ ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δεν συμμετέχει οικονομικά για κανενός είδους συντήρηση (παρουσιάστηκαν πολλές την φετινή σχολική χρονιά).
ü  Βρίσκονται στην φάση της υλοποίησης, μονώσεις και διαμόρφωση αύλειων χώρων σε πάνω από 10 σχολεία και σε πολλά περισσότερα αντικαθιστούνται οι τουαλέτες και γίνονται  διάφορες  παρεμβάσεις.
ü  Για την ανέγερση  τριών (3) αιθουσών στο αύλειο χώρο των 6ου και 14ου Δημοτικού Σχολείου, έχει ολοκληρωθεί η μηχανολογική μελέτη και  βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους.
ü  Τα τρία (3) Νηπιαγωγεία (10ο, 21ο, 31ο) που βρίσκονται επί της οδού Φιλικών έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και σε λίγο θα ξεκινήσει η μεταφορά και η κατασκευή τους.
ü  Για το 2013 έχουν δοθεί από το υπουργείο δύο δόσεις στις σχολικές επιτροπές και δεν γνωρίζει ο Δήμος πότε θα ληφθεί η επόμενη δόση ενώ πιστεύει γενικά ότι η οικονομική κατάσταση των σχολείων του Δήμου Περιστερίου, είναι σε καλό επίπεδο.
ü  Στο 50% τω Δημοτικών και στο 80% των γυμνασίων-λυκείων, έχει τοποθετηθεί συναγερμός ενώ έχει εξασφαλιστεί το χρηματικό ποσό για την τοποθέτηση συναγερμών και στα υπόλοιπα σχολεία.
ü  Ο Δήμος, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας του Μπουρναζίου, αναλαμβάνει τον Δωρεάν εμβολιασμό παιδιών, καθώς επίσης και την χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων στους μαθητές (κυρίως για νέες εγγραφές), των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα (ανεργία κλπ).
Οι γονείς που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα, να απευθύνονται στους διευθυντές των σχολείων, για περαιτέρω διευκρινίσεις.
ü  Υπήρχε απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για Δωρεάν χυμό και ένα σάντουιτς /μαθητή, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε.
ü  Όποιος μαθητής  αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα (υποσιτισμού), ή αν “διαγνωστεί” τέτοιο πρόβλημα από τους καθηγητές ή από τους Συλλόγους γονέων, τότε ο Δήμος θα μεριμνήσει -αφού πρώτα ενημερωθεί με την δέουσα διακριτικότητα από τον διευθυντή του σχολείου- ώστε να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν αυτή η κατάσταση.
ü  Ο Δήμος δεν αντέχει το οικονομικό κόστος να κάνει δεκτό το πάγιο αίτημα της Ένωσης Γονέων για την παραχώρηση δεκατιανού σε μαθητές που αποδεδειγμένα πλήττονται από το πρόβλημα του υποσιτισμού.
ü  Θα ισχύσει ο τρόπος που ακολουθείται από τον Δήμο τα τελευταία χρόνια για την πρόσληψη των καθαριστριών στα σχολεία και θα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
ü  Έχει ξεκινήσει η διαδικασία σύστασης επιτροπής καταλληλότητας ή όχι του 3ου Δημοτικού  Σχολείου Περιστερίου για την προσωρινή στέγαση του Ειδικού Γυμνασίου μέχρι να κατασκευαστεί το νέο κτίριο.
ü  Η επιχείρηση του γνωστού κωμικού Μάρκου Σεφερλή SEFERLAND, ζήτησε από τον δήμο (προσφέροντας ανταποδοτικά οφέλη στο σχολείο), τον προαύλιο χώρο του 26ου Δημοτικού, 10ου Νηπιαγωγείου και 1ου Ειδικού Δημοτικού για χρήση από 15 Ιουνίου έως 1 Σεπτεμβρίου (οι δ/ντες είχαν συμφωνήσει προφορικά).
Στην προγραμματισθείσα όμως συνεδρίαση της αντίστοιχης επιτροπής από τον Δήμο, που θα εξέταζε το αίτημα αυτό, το θέμα δεν συζητήθηκε γιατί απουσίαζαν οι δ/ντες των συγκεκριμένων σχολείων και ο εκπρόσωπος της επιχείρησης και έτσι το πιθανότερο είναι να μην δοθεί ο χώρος μιας και δεν έχει προβλεφθεί άμεσα, νέα συνεδρίαση της επιτροπής αυτής.
ü  Δεν δόθηκε στον σύλλογο γονέων & κηδεμόνων του 40ου Δημοτικού Σχολείου η άδεια λειτουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης για τους γονείς του σχολείου, γιατί διαφωνούσε ο δ/ντης του σχολείου με την παραχώρηση χώρου (σύμφωνα με την θέση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Π.Ε του Δήμου Περιστερίου).
Η Ένωση Γονέων παρακολουθεί από κοντά τις τοποθετήσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας, θα συναντηθεί εκ νέου με τις δ/νσεις Π.Ε και Δ.Ε. εκπ/σης Γ΄Αθήνας και θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, όπου θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών στα σχολεία και για τον εμβολιασμό μαθητών με άνεργους και ανασφάλιστους γονείς.
Όσον αφορά τα τελευταία  δύο θέματα, την πρόταση της επιχείρησης SEFERLAND και του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 40ου Δημοτικού σχολείου, μας προκαλεί έκπληξη η στάση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Π.Ε του Δήμου Περιστερίου.
Από την μια μεριά η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Π.Ε του Δήμου Περιστερίου συμφωνεί να συζητηθεί η παραχώρηση του προαύλιου για 2,5 μήνες σε μια επιχείρηση που έχει μοναδικό σκοπό το κέρδος και από την άλλη αρνείται την παραχώρηση χώρου στον σύλλογο γονέων & κηδεμόνων για την δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, πράξης με κοινωνικό χαρακτήρα.
Καλούμε τον Δήμο Περιστερίου να μην κάνει ποτέ πράξη φιλόδοξα σχέδια επιχειρηματιών να “μπουν” στα σχολεία γιατί στόχος τους είναι μόνον το κέρδος και όχι η ανάπτυξη του πολιτισμού και της ευγενούς άμιλλας των παιδιών και να στηρίξει τις προσπάθειες των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων που προσπαθούν να βοηθήσουν, με κάθε τρόπο, τόσο τους μαθητές όσο και τις οικογένειές τους.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ