ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΡΙΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»
ΕΛΜΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες 30 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε η 3η σύσκεψη φορέων ενάντια στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, στα υπό συγχώνευση 30ο – 49ο δημοτικά σχολεία με παρουσία της Ένωσης Γονέων, των Εκπαιδευτικών από το Σύλλογο «Έλλη Αλεξίου», εκπροσώπους σχολείων, εκπρόσωπο ΕΛΜΕ Περιστερίου, “Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου” και “Ενεργοί Πολίτες Για Την Ανατροπή Στο Περιστέρι”. Έγινε ενημέρωση των μέχρι τώρα δράσεων.
Παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από το σύλλογο δασκάλων «Έλλη Αλεξίου», την ΕΛΜΕ, την Ένωση Γονέων και τα Δ.Σ των υπό συγχώνευση σχολείων. Επισήμαναν το πολύ σοβαρό ζήτημα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων, κατόπιν ανακοίνωσης του υπουργείου Παιδείας τόσο σε πανελλαδική κλίμακα όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Επίσης, την ίδια μέρα έγινε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου μπήκε έκτακτα από τους παραπάνω φορείς και τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις το ζήτημα των συγχωνεύσεων. Στην πρόταση των φορέων να βγει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να κλείσουν τα σχολεία για μια ημέρα, και όλοι μαζί να απευθυνθούν στο υπουργείο παιδείας, η απάντηση του αντιδημάρχου παιδείας Θ. Αρβανίτη ήταν κατηγορηματική:  
 «Τα σχολεία δεν μπορεί να τα κλείσει ο δήμαρχος γιατί είναι παράνομο και δεν είναι το αρμόδιο όργανο» είπε. "Θα πάει για παράβαση καθήκοντος, σε κανένα δήμο δεν συμβαίνει αυτό". Ο ίδιος πρότεινε να μπλοκάρουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί το Βαθμολογικό Κέντρο για μια ημέρα, ως μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση, ωστόσο ούτε και αυτή η πρόταση έγινε δεκτή από την πλειοψηφία της διοίκησης.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο με την παρέμβαση της  - για ακόμη μια φορά ανεκδιήγητης - Ν. Ευσταθιάδου που επικαλέστηκε την νομιμότητα του θέματος, τονίζοντας ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής το κλείσιμο των σχολείων. 
Μετά την τοποθέτηση των φορέων και των παρατάξεων αλλά και την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, το θέμα επανήλθε από την αντιπολίτευση, προτείνοντας να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση των φορέων.
Με 18 αρνητικές ψήφους και 7 θετικές η πρόταση δεν πέρασε. Σημειώνεται ότι ο κ. Αρβανίτης είπε ναι με την προϋπόθεση όλο αυτό να είναι νόμιμο, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια της αντιπολίτευσης. 
Την επόμενη ημέρα 30 Μαΐου έγινε μαζική παρέμβαση στον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Γκίνη. Μαζί μας παραβρέθηκε και εκπρόσωπος από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.
Ύστερα από τη συνάντηση που είχαμε μαζί του προέκυψε το ενδεχόμενο επανεξέτασης της λίστας των δημοτικών και νηπιαγωγείων που - σύμφωνα με το ΦΕΚ 1329/26 Μάη 2014 - καταργούνται και συγχωνεύονται. Αυτό είναι μια νίκη του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, ωστόσο δηλώνουμε ότι δεν εφησυχάζουμε, αντίθετα θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις και τις πιέσεις ώστε να μην προχωρήσει αυτό το αντιεκπαιδευτικό μέτρο.


Το νέο πρόγραμμα δράσης που βγήκε μέσα από τη συζήτηση και προτείνεται είναι το εξής :

1] Κοινή συνάντηση των 6 σχολείων με κοινή ανακοίνωση όπου θα μοιραστεί.
2] Καθημερινή παρέμβαση στο Άλσος από μέλη της Ένωσης, των Εκπαιδευτικών και Συλλόγων Γονέων με μοίρασμα υλικού και συλλογή υπογραφών κατά των συγχωνεύσεων.
3] Γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων για κλείσιμο των 6 υπό συγχώνευση σχολείων σε ημερομηνία.
4] Την Τετάρτη 4 Ιουνίου ημέρα δράσης με πολύμορφες εκδηλώσεις στο Δημαρχείο.
5] Νέο ραντεβού φορέων την Πέμπτη 5 Ιουνίου στα υπό συγχώνευση 15ο – 29ο δημοτικά σχολεία στις 18.30.


Στον πόλεμό τους απαντάμε με οργανωμένους, ανυποχώρητους
 και μαζικούς ταξικούς αγώνες


Τα Δ.Σ.